25.03.2019

”From wellbeing to welldoing”

Petteri Kilpinen
Johdon valmentaja

Hyvinvoinnista on tullut kaikkialla vastaantuleva ilmiö. Siitä puhutaan enemmän kuin koskaan ja sen avulla syntyy jatkuvasti uutta liiketoimintaa laidasta laitaan. Lähes joka kadunkulmasta löytyy jonkunlainen ”wellbeing-shop” tai ”hyvinvointikeskus”. Ja hyvä niin, kyseessä on poikkeuksellisen terveellinen ilmiö. Usein ihmiset hankkivat näitä palveluita, jotta voisivat ulkoistaa oman hyvinvointinsa kehityksen ulkopuoliselle ammattilaiselle. Ammattilaisten apu on toki usein tarpeen.

Welldoing – muutos sinussa

Hyvinvointi on hyvin yksilöllinen olotila, jossa tärkein taito on oppia itse ohjaamaan omaa kehon ja mielen hyvinvointia. Hyvinvointi termi tulee englannin kielen sanasta wellbeing, jossa sana ”being” tarkoittaa olemista. Hyvinvoinnin ylläpito vaatii kuitenkin ennen kaikkea omaa tekemistä, eli ”doing”. Paras ja pysyvä elämäntapamuutos syntyy, kun muutamme tuon loppuun kuluneen termin wellbeing uudeksi: welldoing. Se tarkoittaa, että vain tekeminen tuo tuloksia. Ja se mitä tehdään, pitää tehdä terveyden ja hyvinvoinnin eduksi, ei sen kustannuksella. Ihmisen ajattelu muuttuu pysyvästi vain muuttamalla ensin käyttäytymistä.

Jos ulkoistamme hyvinvoinnin yhteiskunnalle, perheelle, työkavereille tai etsimme syitä muista kuin itsessämme, saamme jatkaa etsimistä koko loppuelämämme. Hyvinvointi on taito huolehtia itsestään. Kaikki syyt ja seuraukset liittyvät tavalla tai toiselle siihen millaisia tapoja olemme elämäämme hankkineet ja miten osaamme tehdä tilaa uusille paremmille tavoille. Jotkut onnistuvat yksin, jotkut hankkivat apua mutta kukaan ei loppujen lopuksi voi tehdä sitä sinun puolestasi. Muutos ei tapahdu sinulle, vaan sinussa.

Energinen ihminen on läsnä ja täysillä mukana elämässä silloin, kun hän itse sitä haluaa. Haluaisitko sinä olla yksi heistä? Me Aavan Virran asiantuntijat toteutamme suurella intohimolla missiotamme, jossa autamme asiakkaitamme löytämään riittävästi energiaa itselle tärkeiden tavoitteiden toteuttamiseen. On sitten kyse hyvinvointia rajoittavista tekijöistä, työskentelytavoista, ihmissuhteiden tai muiden henkisesti ylikuormittavia asioiden johtamisesta. Tai kun omat voimat eivät riitä muuttamaan ravintotottumuksia tai huolehtimaan omasta fyysisestä jaksamisesta.

Just well do it!

Käyttämäsi selain on vanhentunut ja se ei välttämättä toimi tällä sivustolla. Suosittelemme uusimman Chrome-, Firefox- tai Safari-selaimen käyttämistä.