17.06.2019

Stubb: Harrastus energian ja hyvinvoinnin lähteenä

Alexander Stubb
Varapääjohtaja, EIP

Mistä syntyy pysyvä elämänmuutos? Muutos syntyy omasta sisäisestä oivalluksesta. Se ei onnistu kuuriluontoisesti.

Suunnitelmallisuus ohjaa liikkumista. Itse suunnittelen treenaamista valmentajani Antti Hagqvistin kanssa katsomalla ensin vuositasolla, mihin kisoihin pystyn osallistumaan. Treeniohjelma rakennetaan sen perusteella. Työn ja levon pyrin pitämään balanssissa tutulla 3 x 8 h jaolla – eli lepoa, työtä ja vapaa-aikaa kutakin kahdeksan tuntia vuorokaudessa.

Triathlon lajina sopii monenlaisille liikkujille. Lajiyhteisö toimii tärkeänä henkireikänä. Fyysisen treenin lisäksi hyvinvointia lisää tunne-energia, jonka kasvattamisessa yhteisö on tärkeä: lajin parissa tittelit riisutaan pois. Kaiken tasoiset liikkujat kannustavat toisiaan.

Pienet suuret valinnat

Yliorganisoitunut ei tarvitse olla. Riittää että tökkää itseään oikeaan suuntaan. Kyse on lopulta siitä, millaisia tapoja itselleen kehittää. Korkkaako joka päivä töiden jälkeen viinin, vai tekeekö paremman valinnan.

Liikunnalle, lukemiselle ja somelle kannattaa pyrkiä pyhittämään päivästä tunnin verran kullekin. Treeni- ja ruokapäiväkirjojen pitäminen auttaa oppimaan, mikä lisää itsellä hyvää oloa ja mikä syö voimia.

Treenin intensiteetti kannattaa myös valita fiksusti, ettei se syö työkapasiteettia. Stressaavan työpäivän jälkeen ei hyödytä juosta kovaa lenkkiä karistaakseen työasiat mielestä. Etenkin jos ne palaavat mieleen kummittelemaan neljältä aamuyöllä.

Ulkoministerinä matkustin paljon. Huomasimme, ettei matkoilla pysty treenaamaan kovin kehittävästi tai kovaa. Aika pääministerinä ja puolueen puheenjohtajana oli sitäkin haastavampaa. Silloin yöuni oli niin heikkoa, että treeni supistettiin pieneen herättävään aamupyöräilyyn.

Armollisuus itselle on tärkeää. On elämänvaiheita, jolloin aikaa tavoitteelliselle treenille on vaikea järjestää. Silloin treenaamista voi ajaa alas hallitusti ja liikkua mahdollisuuksien mukaan. Kovempaan treeniin voi palata suunnitelmallisesti myöhemmin. Kyse ei ole epäonnistumisesta.

Aava Virran toisessa Suorituskykyä Suomeen -aamiaistilaisuudessa 10.6. Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb keskusteli johdon valmentaja Antti Hagqvistin kanssa liikunnallisen harrastuksen merkityksestä omalle jaksamiselle. Hagqvist on toiminut Stubbin valmentajana jo 11 vuotta.

Lue lisää valmennuksistamme

Etsitkö kumppania työterveyshuoltoon? Lue lisää työterveyspalveluistamme

Käyttämäsi selain on vanhentunut ja se ei välttämättä toimi tällä sivustolla. Suosittelemme uusimman Chrome-, Firefox- tai Safari-selaimen käyttämistä.